Závod 3 členných družstev MS v Pardubicích

06.06.2015 19:01

V sobotu, 6.6.2015, jsme se zúčastnili tradičních závodů družstev na střelnici Na Hůrkách ve střeleckém trojboji - lovecké kolo, zajíc na průseku a střelba malorážkou na terč divočáka. Lovecké kolo klasické, 20 holubů,  zajíc na průseku, 10 dvojterčů vypouštěných po zemi, každý zásah v obou disciplínách hodnocen 5-ti body, a dále 10 ran malorážkou bez opěry na terč divočáka s maximální možností 100 bodů.

Podařilo se nám sestavit 2 družstva (z ostatních MS pouze Staré Hradiště vyslalo 2 týmy).

Družstvo Řečan I. bylo v sestavě p. Linhart Václav, Václavek a Beran Jan. Družstvo Řečan II. bylo ve složení p. Záleský, Junas mladší a Daněk.

Naše výkony byly hodně nevyrovnané, výsledky, jakož i foto  lze vidět  na stránkách OMS Pardubice (https://www.myslivost.cz/oms/pardubice/).  Družstvo č. I. skončilo na 7. místě, družstvo č. II. na pěkném 12.-13. místě ze 14-ti hodnocených.

Dobře jsme se pobavili, bylo krásné počasí, vzhledem nízkému počtu účastníků jsme se rozjížděli již ve 13.30 hodin domů, takže pohoda. Někteří starší pánové zklamali (Záleský a Daněk), naproti tomu mladý pan Junas překvapil. Ale protože šlo opravdu jen o zábavu a utužení kontaktů mezi myslivci, závod dopadl pro nás dobře. A snad si i naše sdružení vylepšilo image na okrese tím, že jeden z nás oživil nástup a ukončení závodu mysliveckým troubením na borlici.

Ví se o nás na úrovni okresu, že se snažíme dělat vše možné pro rozvoj myslivosti a zachovávání tradic. Setkáváme se i se zájmem lidí, kteří nejsou členy MS o to, aby se u nás členy mohli stát. To je docela dobrá vizitka a příslib do budoucnosti.

Pár momentek je na rajčeti.

Naším největším problémem současnosti a nejbližší budoucnosti je regulace černé zvěře. Máme v honitbě naseté velké lány kukuřice a dá se očekávat, že se do nich černá zvěř nastěhuje. Takže musíme zajistit rozmístění přenosných posedů na místa, kde bude možný odlov. 

Tento problém budem řešit i na schůzi 20.6.2015.