Výsledky honu na černou

30.01.2017 22:07

Krásně mrazivé počasí přivítalo účastníky naháňky v sobotu, 28. ledna 2017. Sešli jsme se v bažantnici a po nástupu, při kterém byli přítomní seznámeni s plánem honu, jakožto i upozorněni, že lze lovit pouze zvěř do 50 ti kg živé váhy, jsme se odebrali k první leči.

Tou byla leč tzv. liščí. Honcům se podařilo vytlačit jeden rudl 7 mi kusů. Byl to slabý výsledek.

Druhá leč, při které se tlačí jižní stráň druhého odkaliště, slibovala výsledek podstatně lepší, protože zde vždycky prasata byla a navíc jsme v tomto rajonu 3 týdny nelovili. Čekalo nás však nepříjemné překvapení v podobě toho, že nepadl ani jeden výstřel a tzv. na zadáku se objevil na konci pouze jeden velký kňour.

Přesunuli jsme se do Lesoškolek u Labětína, kde jsme taktéž ponechali zvěři třítýdenní klid. Prasata zde byla, podařilo se ulovit 2 selata a bohužel i jednu plnou bachyňku. Tu ulovil host, který u nás byl poprvé a kromě toho, že střílel na větší kus (vážila cca 65 kg), tak střílel také na kus první, tedy vodící. No, nakonec musel zaplatit pokutu, kterou máme stanoveno v provozním řádu.

Takže výsledkem byl výřad 5 ti kusů.

Následoval přesun do hospody v Labětíně, kde nás čekal gulášek z divočáka a tradiční soutěž dotovaná hodnotnými cenami, včetně dvou ulovených selat a jedné muflonky.

Po této naháňce máme uloveno 59 kusů černé a tři kusy sražené auty. Není to mnohooproti jiným rokům, ale do konce sezony zbývají 2 měsíce.

Přeji všem "Lovu zdar"!