Výroční členská schůze

28.03.2015 20:22

Sešli jsme se na naši Hájence v sobotu odpoledne v neúplném počtu. Dva členové se omluvili kvůli nemoci, jeden se neomluvil. Schůze probíhala v pracovním a přátelském ovzduší, a jak se říkalo "zajímajícím obě dvě strany".

Po odsouhlasení programu a členů návrhové komise nás seznámili jednotliví funkcionáři s činností za uplynulý myslivecký rok. Lze říci, že jsme základní vytýčené úkoly z minulé VČS splnili, i když se na nich zdaleka ne všichni podíleli rovnoměrně. Kladně můžeme hodnotit, že naše příjmy byly větší než výdaje, že jsme splnili úkoly, které jsme si zadali v brigádnické činnosti,  máme dostatek lovecky upotřebitelných psů, krmení pro zvěř,  i odlov černé zvěře v počtu 60 ti kusů není malý.

Hlavním tématem schůze bylo projednání nových stanov mysliveckého spolku. Pan Daněk přítomné podrobně seznámil se změnami ve stanovách v návaznosti na nový občanský zákoník a po krátké diskuzi byly stanovy odsouhlaseny ve znění předloženém všem členům.

Poté jsme projednávali brigádnickou činnost a domluvili termínově nejbližší akce.

Následovala přestávka a příprava pohoštění. Náš předseda se pochlubil vynikající pečení z divočáka s pardubickým chlebem, okurkou a feferonkami. Takové ticho, přerušované pouze mlaskáním, jsme už dlouho na schůzi nezažili.

V krátké diskuzi byly projednány záležitosti týkající se krmiv, nákupu pozemků v k.ú. Trnávka, nového provozního řádu, odchovu bažantíků, nákupu a umístění nových kazatelen, jakož i potřeby zajistit tyčovinu na opravy posedů.

Návrh usnesení byl jednomyslně schválen a tak mohla začít zábava. Na její úvod se podávala meruňkovice od pana Junase. No a dále se již jen pilo a diskutovalo.

Čeká nás spousta práce, ale je to naše zábava. Příští sešlost je naplánována na červen, kdy bychom měli společně oslavit 70 té narozeniny našich dvou nejstarších členů, mysliveckého hospodáře pana Berana a pana Fliegra.

Naše útulná, i když malá, Hájenka opět posloužila dobré věci. Rádi se sem budeme vracet a setkávat. Příště i s rodinami.

"Lovu zdar"