Střelecký závod družstev 4.6.2016

05.06.2016 19:42

V sobotu, 4. června, se naše jedno družstvo účastnilo v Pardubicích na Hůrkách střeleckého trojboje družstev MS.

Krásné a příjemné počasí dodalo soutěži nádech pěkně stráveného dne. Naše družstvo ve složení pánové Václavek, Valenta a Záleský nastoupilo do soutěže bez jakéhokoliv tréninku oproti mnoha ostatním, kteří jak trénovali, tak absolvovali v předchozích týdnech některé závody.
Po rozlosování jsme nastupovali k zahájení s klasicky hodinovým zpožděním, ale nikdo si nestěžoval, protože ten čas navíc většina myslivců využila občerstvení a popovídání se známými.
Jako první soutěž jsme zahajovali na loveckém kole. Výkony byli průměrné až podprůměrné a chyby vyplývaly z netrénovanosti a navíc pan Valenta i Václavek stříleli s cizí brokovnicí.
Plni odhodlání, napravit si reputaci,  jsme přešli na malorážku. Zde totálně propadl pan Záleský s 36 ti body.
Pak už zbýval zajíc na průseku, kde jsme si dali úkol min. 18 zásahů. Opět drobné chyby a výsledek 15, 14 a 12 zásahů zanmenalo, že jsme nastříleli společně celkem 471 bodů.

Jiné roky by to stačilo na dobré umístění, ale tentokrát ostatní byli mnohem lepší. Takže jsme se dělili l o 13. a 14. místo s Jankovicemi.

Nikdo jsme si nestěžoval a odjížděli jsme po 15 té hodině s pocitem hezky stráveného dne.
Popovídali jsme s přáteli, se kterými se potkáváme na společných akcích, zejména u nás při naháňkách, sdělovali si své poslední myslivecké a lovecké zážitky a celou soutěž jsme museli brát podle hesla olympiády.

Takže jsme se zúčastnili a přispěli k posílení dobrých vztahů mezi jednotlivými mysliveckými spolky.  

Příští rok je potřeba vytvořit družstev více, protože Ti nejlepší se letos zúčastnit nemohli.

Sportovní střebě zdar !