Stavba kazatelny

19.09.2015 18:56

V sobotu, 19.9.2015, se nás sešlo 8 členů na brigádě, s cílem postavit minimálně jednu kazatelnu na určené místo. Nejprve jsme zhotovili dva žebříky pro výlez, poté naložili potřebný materiál na přistavený valník, který zajistil Honza Kárník a odjeli do lokality u labeckých školek. Zde jsme se rozhodli změnit původně zamýšlené místo osazení, protože blízkost vysokých topolů s sebou nesla nebezpečí poškození kazatelny při silném větru.

A tak jsme se rozhodli umístit ji na přilehlý příkop tam, kde stál posed, který nám několikrát vítr shodil.

Protože se jednalo o první akci tohoto druhu, trvalo nám déle veškeré smontování. Vlastní postavení bylo vlastně to nejjednodušší a nejrychlejší.

Z kazatelny je krásný výhled na místa, odkud černá zvěř vychází ze školek na pole.

Dnešní zkušenost nás přesvědčila o tom, že další 2 kazatelny smontujeme na dvoře v Labětíně a vcelku odvezeme na další určená místa.

Brigády se zůčastnili pánové Daněk, Záleský, Kárník, Junas, Valenta, Hrůša, Václavek a Duška. Díky všem za iniciativní přístup a navíc poděkování panu Václavkovi za přípravu spojovacího a kotvícího materiálu. Velký dík panu Kárníkovi za traktor a s valníkem, bez kterého by to nešlo.

Příští akci svoláme pravděpodobně na sobotu, 3.10.2015, kde smontujeme zbylé dvě kazatelny.

Čtěte e-maily, dozvíte se podrobnosti. Pár fotek ze stavby je na rajčeti. Tu nejzajímavější část akce, kdy se kazatelna stavěla na místo, jsem nemohl nahrát, protože byla potřebná každá ruka !

Díky všem a přeji "Lovu zdar".