Průběh a výsledky první letošní naháňky

10.10.2015 19:51

V sobotu, 10.10.2015, jsme se sešli v 8.00 hodin, v naší bažantnici. Počasí nám přálo, účast mimořádně vysoká (cca 60 lidí) a všichni natěšeni, že by mohl být úspěch. Zahájení i ukončení honu se zúčastnila trubačka na lesní roh a tak jsme nezkoušeli dvojhlas s borlicí, protože chyběla secvičenost (třeba příště).

První leč probíhala klasicky na "liščí leči". Prasata tam byla, avšak utekla bez rány, stejně jako 2 lišky. O to více bylo očekávání, zda bude černá v šípcích na jižní straně druhého odklaiště. Byla tam, bylo jich hodně a padlo asi 40 ran. Výsledek však nebyl tak radostný, pouze 6 prasat a 1 liška.

Protože velké množství černé z druhé leče uteklo, zatáli jsme Staré Labe. Zde se podařilo slovit 2 kusy, přičemž jedním z nich byl kňourek, postřelený na čelist z leče druhé. Velice příjemným překvapením se jevil počet bažantů, které se podařilo vytlačit na konci leče (asi 15 kusů).

A tak jsme hon zakončili s výřadem osmi kusů černé a jedné lišky. Většina střelců se dostala k ráně, takže snad byli hosté spokojeni. Velké poděkování patří pejskům a jejich vůdcům. Pracovali výborně !

Na závěr bylo připraveno v hospodě v Labětíně občerstvení ve formě gulášku z divočáka a chlebíčkem Horalem. Taktéž jsme uspořádali soutěž s pár cenami, z nichž nejhodnotnější bylo asi 30 kg sele. Vyhrál jej náš jediný stálý honec pan Roman Benda a je mu přáno, protože se našich akcí jako nečlen MS účastní pravidelně a nezištně.

Snad se všichni dobře pobavili, i když zejména pro ty, kteří chodili v lečích to byl fyzický zápřah. Obešli jsme kýpy všichni dvakrát, což je asi 8 km v náročném terénu. Za měsíc bude druhá akce a doufáme opět v bohatou účast. Podle počasí budeme lovit možná stejnou lokalitu, jako dnes a určitě se vydáme do lesa.

Pár fotek z lovu najdete na našem rajčeti - https://recanymyslivci.rajce.idnes.cz/Nahanka_10.10.2015/ . Fotka č. 33 - pan Průcha s mladým honcem aspiruje na foto roku do nějaké soutěže.

Lovu zdar !