Poslední leč v Labětíně

08.12.2015 19:48

   Každým rokem posunujeme konání poslední leče blíže k začátku měsíce prosince, ale ono to vyplývá z termínových možností hospody v Labětíně, kde je pro nás ideální prostředí a přívětivá obsluha pana Víti Kracíka.

   Tentokráte nás příjemně překvapil vytopeným prostorem, jelikož nechal nainstalovat nové radiátory. Krásně nazdobený, velký vánoční strom, byl dominantou sálu. Skládací, řadové židle, z roku raz dva, zůstaly u zdi a pěkně upravené stoly byly tentokráte rozmístěny velice prakticky.

   Další novinkou v programu poslední leče byl změna v hudební produkci. Bavil nás DJ, který dostal instrukce, jaký repertoár by se mohl líbit. Nutno říci, že se mu to podařilo a každý si mohl najít ty své písně a melodie.

    Pohled na množství cen pro vylosované přispěvovate na krmení pro zvěř byl úchvatný. Tolik věcí se nám ještě nikdy nesešlo. Kvitujeme, že každý příchozí, i hosté, nepřišel s prázdnou a tak stoly s cenami doslova přetékaly.  Hlavní cenou byla  2 selata, několik divokých kachen, asi 20 bažantů, a pak už desítky  praktických "drobností", které jistě každý ocenil.   

   Na úvod programu byla večeře, jež uvařil pan Oliva s přítelkyní. Výborné až vynikající pečené kousky z divočáka a červené zelí s knedlíkem. Protože jsme národ učený panem Pohlreichem, dovoluji si vytknout drobný nedostatek a to, málo šťávy (sosíku).  Ale kuchaři se osvědčili a určitě dostanou opět příště důvěru ukázat, co v nich je.

   Po večeři bylo našemu předsedovi,  Václavu Linhartovi,  předáno ocenění ocenění Českomoravské myslivecké jednoty III. stupně za "Zásluhy o myslivost".  Sklidil potlesk přítomých, který si zasloužil, protože myslivosti v našem spolku věnuje prakticky všechen volný čas. A úspěšně, čehož dokladem jsou neustálé žádosti dalších myslivců o přijetí do našeho spolku.

   Pak se už jen pilo, diskutovalo, tancovalo a bavilo až do 23.00 hodin, kdy byly losovány ceny za příspěvky přítomných na nákup krmení pro zvěř. Losování skončilo asi o půl jedné, většina přítomných na něj čekala a poté se společnost rychle rozcházela. Nebyl asi nikdo, kdo by si neodnesl nějakou pěknou cenu a tak mohli být všichni s tímto večerem spokojeni.

   Je jen škoda, že nemůžeme při poslední leči slavit lovecké a chovatelské úspěchy u drobné zvěře. Zajíci se v jednotlivých lokalitách vyskytují jednotlivě, u bažantů bylo příjemné překvapení v lokalitě U Jezera v Trnávce, kde jsme při naháňce vytlačili asi 25 kohoutů a slepic. V ostatních částech honitby lze potkat taktéž pouze jednotlivé kusy. Ale s tím mnoho nenaděláme, protože chemizace zemědělství je na nejvyšším stupni (některé plodiny se chemicky "ošetřují" až 6 x do roka), no a přemnožené lišky a prasata dělají taktéž své.  


    Díky všem, kteří se na přípravě našeho záverečného večírku podíleli. Pár fotek najdete na našich fotostránkách:

https://recanymyslivci.rajce.idnes.cz/.

Nic nekončí, myslivost běží dál a přejme si, aby další rok byl jen lepší.


"Lovu zdar!"