Naháňka na černou zvěř 9.11.2013.

13.11.2013 18:51

Zatím poslední letošní naháňku jsme uspořádali v sobotu, 9. listopadu. Opět za dostatečné účasti jsme provedli lov ve školkách u Labětína a na 2. chvaletickém odkališti. Ve školkách se ve druhé leči pohybovalo asi 10 kusů divočáků. Většinou se vraceli zpět proti řadě honců, ale díky nepříznivému větru nedošli až k řadě střelců. A tak byl uloven jeden kňourek - opět jako vždy jej ulovil pan MUDr. Popelka a jedna liška.

Na odkališti prasata nebyla, přestože jsme při nástupu nalézali spoustu čerstvě rozrytých míst. A tak chudým výsledkem byla ulovená liška panem Duškou.

Nepříjemným a ne letos prvním jevem bylo vážné zranění dvou pejsků velkým kňourem, přičemž u jednoho z nich je poranění velice vážné.

Celkový výsledek tří naháněk je  oproti minulé sezoně "pouze"  14 kusů ulovené černé zvěře.  

Pravděpodobně využijeme k naháňce i poslední leč, která se koná 7.12.2013.

Individuální lov černé zatím není úspěšný, zejména s ohledem na dosud nesklizené kukuřičná pole. Protože se tato zvěř u nás neustále zdržuje, lze předpokládat větší úspěšnost poté, co přimrzne, že začne pravidelně navštěvovat krmeliště.  Taktéž to předpokládá větší účast členů na čekaných, aby šance na lovecký úspěch byla větší.

 

Počátkem listopadu bylo zavezeno krmení do zásypů. Máme ho dostatek, bohužel není skoro co krmit ze zvěře drobné pernaté. Bažanti z některých lokalit úplně vymizeli, zajíce lze vidět pouze jednotlivě a co je alarmující, mizí zvěř srnčí, vlivem zasetých kultur. Nějak se naše lovecké možnosti radikálně omezují. Jednou z mála loveckých zábav je lov kachen  ve středu a v sobotu na starých labištích. Tahy bývají relativně dlouhé (20 minut) a zajímavé, co do množství kachen.  

Přeji Vám "Lovu zdar"!