Naháňka 7.10.2017

08.10.2017 19:51

V sobotu, 7.10.2017, jsme uspořádali první letošní mysliveckou naháňku na černou zvěř. Sraz byl v 8.00 hodin u Lesoškolek v Labětíně. Vcelku příjemné počasí, dobrá účast a velká očekávání nabudila všechny účastníky k dobré náladě. Pánové Štrupl a Mach zahráli úvodní fanfáry a šlo se lovit. Předseda i myslivecký hospodář upozornili, že se budou lovit kusy jen do 80 - ti kg živé váhy, přestože úprava zákona umožňuje lovit skoro vše. 

K první lečí jsme tradičně nastoupili v oplocence lesoškolek. Mnoho černé tam nebylo a tak se podařilo ulovit pouze 2 selata. 

Na druhou leč jsme se přesunuli k "nehonebnímu" pozemku pod elektrárnu. Pravděpodobně díky tomu, že se zde po ránu prošli houbaři, černá zde nebyla. 

Zatáhli třetí leč, která zahrnovala Strážník – les, včetně části chvaletické skládky odpadů. Zde se podařilo vyhnat větší množství prasat, ozývala se kanonáda z leče, občas i mimo leč, tedy těch, kteří leč obestoupili. Výsledkem bylo pět ulovených selat.

A tak na výřadu jsme měli 7 kusů selat, což bylo všemi kvitováno jako úspěch.

Po ukončení honu, kde byli dekorováni úspěšní střelci, (viz rajče), jsme se přesunuli do hospody v Labětíně. Dali jsme si gulášek a poté vyhlásili soutěž o jedno sele z dnešní nanáňky. Vyhrál jej pan Homola a protože to nebylo poprvé, asi má ty správné schopnosti a znalosti.

Kdyby se lépe střílelo, mohl být výřad dvojnásobný, ale to je tak vždy.

Budeme se těšit na naháňku příští, která se bude konat za 14 dní.

„Lovu zdar „!