Naháňka 5.11.2016

06.11.2016 18:04

V sobotu, 5. listopadu, jsme se sešli na druhé letošní naháňce a to v prostorách naší "bažantnice". Účast dostatečně hojná, počasí ucházející, i když zpočátku začalo lehce pršet a později bez deště foukal nepříjemný, silný vítr.

Po nástupu s troubením našich členů jsme nastoupili k první leči, tzv. liščí. Zde se prasata nebyla a honci vytlačili pravděpodobně 2 kusy, po kterých bylo stříleno, ale bez úspěchu.

Následovala druhá leč, kterou je procházení jižní stráně druhého odkaliště, jež je porostlá hustými šípkovými keři, kde se těžko dostávají psi a honci vůbec.

Zde prasata již byla v hojném počtu a podařilo se ulovit 6 kusů černé. Úspěch lovu mohl být větší, ale špatně se mířilo. Autor těchto řádků mohl místo 1 kusu ulovit kusů 7.

Při  třetí leči se tlačilo Staré Labe až po Jezero. Zde se ulovili 4 divočáci, 1 liška a 1 kuna.

 

A tak na výřadu jsme vzdávali poctu uloveným 10 ti divočákům, lišce a kuně.

Následoval přesun do opětovně otevřené hospody v Labětíně, kde jsme podávali kančí gulášek s chlebem. Po občerstvení následovala znalostní soutěž, ve které byli 2 nejlepší odměněni 1 kusem selete. Jedním z odměněných byl účastník honu z Chotusic a náš člen, pan Václav Oliva.

Myslím, že všichni účastníci mohli být spokojeni, protože zvěře bylo k vidění dostatek a většina myslivců se dostala k ráně.

Příští naháňka je plánována na 17. prosinec a po honu bude následovat poslední leč.

 

„Lovu zdar“ !