Naháňka 22.10.2016

22.10.2016 21:03

K první letošní naháňce jsme se sešli v hojném počtu, asi 50 ti lidí u Lesoškolek v Labětíně. Příjemné počasí se v průběhu dne ještě vylepšilo a po nástupu, kdy předseda spolku m.j. připoměl podmínky lovu, jsme nastoupili k první leči v Lesoškolkách.  Černá zde byla a podařilo se ji rozdělit, ale výsledkem byl pouze jeden ulovený kus divočáka a 1 liška.

V druhé lečileči jsme obestoupili část Borů a honci protahovali rákosí na strouze u Spytovic a poté tlačili lesní část. Na výloži byli další tři divočáci, což vzhledem k množství ran nebylo mnoho.

Při třetí leči jsme obstavili borovinu na  Strážníku. Prasata v leči byla, ale tentokráte vycházela z leče v místech, kde to bylo neočekávané.

Čtvrtou lečí  jsme obsadili les na Horkách, honci vytlačili část skládky a borovinu vedle oplocené bývalé nehonební plochy. Tentokrát černá prchala do lesa směrem k lomu.

Na výřadu jsme zhlédli 12 kusů černé a 1 lišku.

Po rozdělení zvěře jsme se odebrali do hospody v Řečanech u kostela, k jídlu byl připravený velmi dobrý vepřový řízek s bramborovým salátem.

Mezi zúčastněnými vládla určitě spokojenost s výřadem, i když většina střelců se k ráně nedostala. Nejúspěšnějším lovcem byl, jako ostatně mnohokrát pan JUDr. Popelka, který slovil 2 kusy a pan MUDr. z Pardubic, který ulovil největší kus, při jehož vážení se nám poničil mincíř.

No a tak to ti nejúspěšnější v hospodě zaplatili a budeme se těšit na naháňku další za 14 dní.

 

„Lovu zdar“ !