Druhá brigáda na montáž kazatelen

03.10.2015 18:55

V sobotu, 3.10.2015, jsme se sešli k další brigádě na dostavbu kazatelen a jejich případný rozvoz do honitby.
Účast byla překvapivě vysoká, sešlo se nás 12, což umožnilo rozdělení do dvou montážních skupin. A protože se pracovalo dosti intenzivně, bylo možné požádat Honzu Kárníka, aby přivezl traktor s valníkem. Při vlastní montáži, zejména když jsme kotvili boudu k základně, jsme na místě vymysleli několik zlepšovacích návrhů, které by za minulého režimu byly určitě odměněny nemalou finanční částkou. Za 2 a půl hodiny jsme měli připravenou jednu kazatelnu k naložení na valník a druhou postavenou.
Odjeli jsme do Zdechovic, kde jsme vybrali krásné místo pro její postavení. Stýkají se zde dvě pole s příkopem, černá sem chodí jak z lesa za silnicí, tak ze Strážníku. Dá se k ní dojet autem, případný úlovek nebude nutné vláčet desítky metrů polem. Kazatelna je ukrytá v oupadu, takže není vidět z okolních cest a snad nebude lákat občany, kteří by nám chtěli škodit, neřkuli použít její dřevo na zimní přitápění.

Díky všem za účast, práci a zajištění všeho potřebného pro montáž. Určitě tato naše činnost přinese v brzké době ovoce ve formě většího počtu ulovených kusů černé, kterou je nutné tlumit všemi možnými prostředky.

Lovu zdar !